Menu Sluiten

 

 

Waar kun je LA WorldGame spelen?

LA WorldGame kan op bijna iedere locatie gespeeld worden. Het culturele element van de spelsimulatie versterken we meestal met passende locatie. Zo is Chinees leren een stuk leuker in een Chinees restaurant onder het genot van een Chinese maaltijd. Hetzelfde geldt voor Hindi in een Indiase ambiance. Omdat we gebruik maken van het stimuleren van alle zintuigen (zien, proeven, horen, ruiken en voelen) draagt de multiculturele ambiance bij aan het leren door reference creation.

Hoe ziet een game avond/middag eruit?

De gemiddelde duur van het spel is ca. 2 uur. Het programma van LA WorldGame ziet er als volgt uit:

 • Ontvangst van de gasten, naamkaartjes in elke wereldtaal
 • Spelboxen in ontvangst nemen met bijbehorende rol
 • Presentatie taal & cultuur Dit wordt vaak vergezeld met een typisch eten en/of drinken dat bij de gekozen taal hoort. Maar ook zaken als familie-relaties, wijze van elkaar begroeten, uitspraak van woorden, toonhoogtes als in het Chinees, de betekenis en uitspraak van uw naam, gebaren en gebarentaal, do en donts in de cultuur van het land, etc.
 • Presentatie en uitleg van het spel. Hier wordt kort uitgelegd wat de inhoud van de rollen is en wat de bedoeling van het spel is. De inhoud van de uitgereikte boxen wordt toegelicht en natuurlijk ook de eenvoudige regels waaraan men zich moet houden in LAWordGame.
 • Start van het spel
 • Na de uitleg en presentaties kan er gespeeld worden. U heeft een woordenwaaier of wordfan met de meest voorkomende zinnetjes en woorden.
 • Woordenkennis test
 • Uitreiking prijzen en certificaat
 • De test bepaalt de winnaar of zoals meestal de verschillende winnaars.
 • Afsluiting van de avond/middag
 • Na de uitreiking helpen de deelnemers bij het verzamelen en het opnieuw vullen van de spelboxen. Er wordt officieel afscheid genomen, waarbij u wordt bedankt voor uw komst.

Hoeveel woorden leer je?

De testen die gedaan zijn, laten zien dat speldeelnemers gemiddels ca. 15 a 23 woorden van een volstrekt vreemde nieuwe de taal hebben geleerd, bijvoorbeeld Chinees. Daarnaast heeft men een avond/middag vol plezier gehad!

Kun je ook andere talen leren?

Het is ook mogelijk om andere talen te leren zoals Frans, Portugees, Koreaans, Turks, Fries, en Grunnegs. Voor meer informatie kunt u de website van LA Game bezoeken.

Wat kost LA WorldGame?

U  kunt LA WorldGame spelen vanaf € 50 per persoon.

Hoeveel personen kunnen deelnemen aan LA WorldGame?

Het is mogelijk om LA WorldGame te spelen met minimaal 8 en maximaal 48 spelers. Hoe meer mensen, hoe meer vreugd geldt ook voor de rollenspelsimulatie. Dus met hoe meer mensen u LA WorlGame speelt, des te beter functioneert het spel. Ten slotte draait alles om communicatie en meer mensen betekent eenvoudigweg ook meer communicatie.