Menu Sluiten

Capaciteit

LA WorldGame wordt met minimaal 8 en maximaal 48 spelers gespeeld. De gemiddelde groepsgrootte varieert tussen de 20 en 25 personen. Hoe meer deelnemers, hoe beter en leuker het spel is.

Duratie

Een spelsimulatie duurt 3 uur. U kunt naar wens aan alle talen in één dag of op aparte avonden deelnemen. Het spelprogramma kan aangepast worden naar uw wensen.

Locatie

LA WorldGame kan bijna overal gespeeld worden. Bijvoorbeeld in een klaslokaal, bedrijfskantine of in een afgehuurd gedeelte van een restaurant. U kunt vrijblijvend contact met ons op nemen om de mogelijkheden voor u door te nemen.

Spelprogramma

 • Ontvangst deelnemers
  Er worden naamkaartjes in de taal van de spelsimulatie uitgedeeld aan de deelnemers: uw naam in het Chinees, Arabisch of Hindi. Dat maakt het herkennen en communiceren onderling gemakkelijker. Ook is meteen duidelijk welke rol u in het spel vervult. U treedt de wereld van uw nieuwe taal binnen, communicatie in andere talen dan de nieuwe taal (Chinees bijvoorbeeld), is zinloos. U bevindt zich immers in een andere wereld!
 • Plaats nemen bij de spelboxen
  Alle deelnemers zoeken de plaats op bij hun eigen rol. De rol heeft u bij de entree ontvangen. Op elke deksel van de spelbox is een kleur aangebracht en uw rol is aan een kleur gekoppeld. Zo kunt u makkelijk uw spelbox herkennen.
 • Intro, de cultuur proeven
  In een korte video tonen we aan dat spelenderwijs leren eigenlijk heel normaal is. U leert de sfeer proeven en krijgt de belangrijkste kenmerken van de cultuur van de taal uitgelegd. U leert uzelf voorstellen in de (vreemde) taal: het hallo, alles goed?, doei-praatje. Eenvoudige basiscommunicatie om te begroeten, u voor te stellen en afscheid te nemen. De familierelaties in de taal worden kort belicht. Tegelijkertijd proeft u letterlijk al iets van de vreemde taal door de consumpties.
 • Presentatie
  Tijdens deze presentatie wordt u kort uitgelegd wat uw rol in het simulatie spel zal zijn. De regels van het LA WorldGame worden u uitgelegd, zodat u daarna uw rol kunt gaan spelen.
 • Eerste spelronde
  Tijdens de eerste spelronde leert u snel het spel kennen. U leert op een eenvoudige manier te communicerenmet behulp van gebaren ende informatie van de woordenwaaier (wordfan). Daarin kunt u snel de belangrijkste begrippen vinden.
 • Pauze
  Er wordt een korte pauze ingelast om al het geleerde in de vreemde taalwat te laten bezinken en met andere deelnemers uw ervaringen te delen. In de tweede spelronde krijgt u weer nieuwe mogelijkheden en kansen in de spelsimulatie.Native speakers communiceren met u en geven u feedback.
 • Tweede spelronde
  In de tweede spelronde kunt u opnieuw op een ondernemende manier uw taal leren. Door veel te communiceren.
 • Feedback en evaluatie
  Tijdens de feedback en evaluatie van de tweede ronde worden uw ervaringen besproken. Na de evaluatie en het bespreken van uw ervaringen zullen wij u vragen om een korte evaluatielijst in te vullen. Hier leren wij van.
 • Uitreiking certificaten
  Er zijn meerdere winnaars! Bijvoorbeeld degene die het meeste geld verdiend heeft, maar ook degene die de meeste relaties heeft. De doelstelling is het leren van een nieuwe taal. Degene die de meeste woorden kent van de geleerde taal is de winnaar van LA WorldGame. De winnaar ontvangt het Gouden LA WorldGame Torentje als bewijs van de succesvolle deelname aan LA WorldGame samen met het Edupreneurial Certificaat. Ook de overige deelnemers ontvangen een Edupreneurial Certificaat voor hun deelname en een LA WorldGame torentje.

Meld je aan!

Geïnteresseerd in LA-WorldGame?

Neem vrijblijvend contact op voor een offerte via info[a]le-network.nl, het contact formulier of telefonisch via +31 (0)6-50514062.